Angående Motala folketshus

Vi kommer inom kort troligen flytta förställningen från Folketshus i Motala då den såkallade  chefen Jessica Björk inte klarat av att skriva ut ett avtal och vi hade problem sist med utbetalningar från

Motala Folkethus så är vi inte riktigt överens,men vi åter kommer i frågan..

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Angående Motala folketshus

Elvis och historier

Nu börjar det dra ihop sig mot att ut och spela,Elvis är alltid aktuell och jag märker ofta att frågorna runt Elvis liv och hur han var som människa, då jag har haft fördelen att jobbat mött nästan alla  som jobbar runt honom och under den tiden alltid  tagit reda på mycket om hur det var att turnera och leva  med honom, och det är lite så min show är. Dels med musik som kanske Elvis hade gjort idag nya låtar och kanske vad som hände den 16 Aug 1977.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Elvis och historier

Det här med kritik och Media

Kritik är  kul ovavsett vad dom skriver, nu har jag haft tur genom åren,men när jag läser och följer  Martin nu känns det trist hur  ett drev  verkligen hakar på innan allt är klart, Och konstigt  nog så tystnar det  i vissa  led, fick  höra om en Stand up från Motala  som pillat lite hårt på tjejer hur  man fryser ut en  sådan istället för att anmäla personen  i fråga.Och även den andra Stand up som är från ett annat land som framträtt i Tv4 har det tystant. Livet har sina banor även i det tysta..

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Det här med kritik och Media

Från vargar till Storstan

I går fick vi en speciell start vi kom ca 15 min från Stockholm där vi vart sittande  i 4 timmar,otroligt men sant snön föll sakta,och då går man igenom allt man ska  göra  Arrangören ringer och är orolig,vi ska börja showen 19,00 och klockan  tickar,Men vi är lugna klockan 15,30 börjar det rulla på, vi kollar in läget  lite  vi ser att vi har ju 20 min att vinka på  så vi tar donken,sen  efter 30 min  fika kör  vi mot Wermland vi kommer fram kl 18,10 Robban slår upp allt, och vi sound checkar 18,45 tar en fika och Showen är igång 19,10.

Nu är det dags för Exploria lite specielt ställe i Western miljö,där ska vi  köra Elvis och Rock n roll Fredag  och Lördag från Kl 19,00 Vi Önskar alla Välkomna det är sessutom fri Entre.

Keep On Rockin

 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Från vargar till Storstan

Det här med Radio

Jag vet inte ens om dom yngre lyssnar på radio längre, Jag vet dock att Radio viking är en populär kanal här i Stockholm,och alltid en trevlig Station att besöka,Sr är väl sådär nu har jag gjort P3 där i år.men förr var det mycket P4 då även skivorna oftast gick där idag finns det  så många  kanaler,och det mest digetalt styrt.Och Fb är en förgången tid  med snart. kanske det är P4 som gäller i slutänden.

 

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Det här med Radio

Nu åker Anders på turné

Press
Turné Kristinehamn

Prisad Elvisimitatör kommer till Björneborg

KONSERT: Prisade och skivaktuelle Anders Karlstedt
Hyllar Owe. Från kneget i studion till hetluften på scenen.
Elvis-imitatören Anders Karlstedt ser fram emot turnépremiären i Borgen, Björneborg på onsdag.

Anders Karlstedt, som ibland går under epitetet ”Motala-Elvis”, har turnerat flitigt med sitt band Memphis Rockers sedan 1990.
Och bra har det gått – 2008 lyckades han vinna Elvis Xtravaganza i Memphis, en tävling med hundratals Elvis-imitatörer.
The Jordanaires
Just nu är han albumaktuell med skivan ”Baby, look at me”.
– Det är några Elvis-låtar och sex-sju låtar som jag skrivit själv, säger han.
Karlstedt lever en rockdröm och har bland annat haft förmånen att jobba med originalmedlemmarna i The Jordanaires som körade bakom Elvis Presley i många år.
Hur var det?
– Det blir ju vardag det också. Men det är klart att det var häftigt. Jag har ju lirat med många av gubbarna som Elvis turnerade med mellan 1954 och 1977.
Har du någon favoritlåt med Elvis?
– Ibland har man det. ”Suspicious minds” är ju alltid på tapeten. ”As long as I have you” är också en av de bättre. Den var med i filmen ”King Creole”.
Sven-Ingvars-nostalgi
Anders Karlstedt ser fram emot av få lira live i Björneborg.
– Björneborg är fint, det blir jättebra. Dom har kulturen och känner till låtarna.
Under vintern har han befunnit sig mycket i studion. Han kommer bland annat att medverka på en hyllningsskiva till Owe Thörnqvist som ska släppas under senvåren. Där bidrar han med en egen version av ”Ett litet rött paket”, en blinkning till Sven-Ingvars som Karlstedt kallar Sveriges bästa rockband.
Kommer du att spela den i Björneborg?
– Det kanske jag får göra. Jag får fråga Owe.
Hans Hilding, arrangör på Folkets hus i Björneborg, berättar att man har ett spännande program under våren. Han flaggar lite extra för musikcaféet den 28 mars, Bengt-Ingvars med Anders som spelar Sven-Ingvars-klassiker.
– Det var utsålt sist och det kommer att bli utsålt igen, jag har redan ett 40-tal förbokningar, säger han.
Joakim Magnusson

Filipstad

Elvisshow på onsdag med Elvis-idol-vinnaren Anders

FILIPSTAD
Anders Karlstedt har haft förmånen att jobba med många av de personer som fanns nära Elvis under hans storhetstid.
Nu har han samlat de bästa låtarna och sin kunskap om honom och gjort en Elvis-show som kommer till Filipstad på onsdag.

Publicerat i Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Nu åker Anders på turné

Ett litet rött paket

Den här veckan har man tillbringat i Owe Törnqvist  värld, då det ska komma en samlings platta med hans låtar på, med olika artister och band.

Nu har jag sjungit på Svenska vilket kändes konstigt, men nu är det gjort.               Dessutom min första samlingsplatta jag medverkar i, undra om man börjar bli vek.         Har ju nobbat sånt här förr, men det har vart kul att ha provat och samtidigt kunna  hylla två personer på samma gång, vi spelade in bakgrunden i Nashville tror nog det var mer spännande, då Amerikanarna är rätt dåliga på Svenska.                                                               Men det gick otroligt bra, egentligen inte  så svårt. Man ger dom lite absolut sen funkar det med. Nu påstod dom att det lät som en Disneyfilm och det låter ju rätt bra,  den plattan  räknar dom  ska komma ut den 19 mars 2018.

Det är otroliga att man styr dom via Skype, här var vi i samma studio, ändå var det som vi var på olika planeter så kan det vara och bli, allt handlar nog mest om kultur.                 , För nu är Sven Ingvars kultur i Nashville också.

Keep on Rockin.

Publicerat i Business, Extras, Family, Okategoriserade, Popular | Lämna en kommentar

Från Elvis till Owe Törnqvist genom Sven Ingvars

Lite kul när man bygger musik med tankar och olika färger, när man som Tribute ska göra en annan tribute känns det nu som en hyllning åt  två håll.

Men alltid lika spännande.

Det är många som  fortfarande idag tror att man bara gör Elvis cover, nu ska man komma ihåg att egentligen finns det inga Elvis cover.

Utan Elvis tog låtar som var gjorda och gjorde om dom till sitt sound, troligen har Elvis skrivit ett par av låtarna han spelat in men det är bara spekulationer (kanske).

När man har jobbat med många  av dessa som spelat med Elvis och jobbat med honom så får man en annan bild av Elvis som artist, det är väl det som gör att man kanske kan utveckla hans tankar runt musiken.

Min egen musik som jag skriver blir lätt anpassad tll just Elvis style,  det kan kanske      bero på att man varit så nära Elvis,  så man förstår hur han tänkte.

Baby Look at me´är ett typiskt exempel, här har  jag med 6 av mina egna  låtar,  både text och musik,  vägen hem som är skriven av  Little Gerhard, text Owe Midner.

Så visst är det kul att mixa musiken och sen att  det får ett eget  sound, som  kanske Elvis.

Keep on Rockin/AK

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Färgens perspektiv

Sköna söndagar kan vara lite sådär, idag var  jag  och hämta in lite annat perspektiv, Regina lund hade sin utställning av konst,

När man ser hur  hon lyser upp med sin närvaro, och hur livet  har olika färger i olika människor, i musiken har vi nog samma sak, skillnaden är  väl att färgen blir till ord när man skrivar låtar. Sen får man i musiken tolka dom svart eller vitt eller rosa…                            Regina var inne på vitt och änglar, vilket var intressant, hon är  verkligen vit på något konstigt sett.

När man lämnar av  och i 16 graders kyla med en otrolig solstråle med sig  så går man tillbaka till musiken och har med sig  lite  av Regina i sig…

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Nya låtar mitt i dom gamla

Den här veckan rullar på som vanligt. Vi söker en bokare, och förutom att det snöar otroligt i Stockholm idag, så har vi ändrat om lite i arbetet.

När man får frågan om att vara med på en samlings platta, då blir det spännande  när  man skickar över en svensk låt till grabbarna i Nashville och än roligare när dom frågar, du kan du skicka texten, då säger jag inget utan jag gör det.

Med facit i handen, inom 3 min är jag medveten om att den kommer i retur.

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar